Translate

Warglar Kimlerdir? Nedirler?

Yazar: Savaş Arabacı Tarih: 18:51 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap
Warg'lar

Kurtlar, hep kötü yaratıklarla müttefik olarak karşımıza çıkarlar. Beyaz Kurtlar kuzeyin uzak bölgelerinde inlerini kurmuşlardı ve orada ürüyorlardı. En korkutucu ve tehlikeli kurtlara ise Warg adı verilir ve Warglar genellikle Yaban topraklarda yaşarlar. 
Bazen Orklar kurtların üzerilerine aynı insanların atlara binmesi gibi binerler (Kurt Binicileri). Bu konu Hobbit'te şu şekilde anlatılmaktadır:
… ama o günlerde zaman zaman, öncelikle de yiyecek veya çalıştıracak köle bulmak amacıyla baskına giderlerdi. Zaman zaman insanların atlara binmesi gibi onlar da kurtların sırtında yolculuk ederlerdi…
 Saruman, Kurt Binicilerinden birlikler oluşturmuş ve onları Isengard’da konuşlandırmıştı. Bunlar çok tehlikeliydiler ve atlara karşı üstündüler; çünkü atlar kurtlardan ürküyorlardı. 
Saruman’ın Kurt Binicileri genellikle küçük kafilelere saldırıyor ve herkesi öldürüyorlardı. Büyük gruplara pek saldırmamalarına rağmen bazen onlara dadanabiliyorlardı.

Kurt-binicileri ilk muharebeyi Rohirrimler’le Isen Sığlıklarında 23 Şubat 3019’da yaptılar. Miğfer Dibi yolunda giden Rohirrimler’i ve Rohan kafilesini çevirdiler ve ani bir saldırı yaptılar. Kurt-binicileri Miğfer Dibi’nde Saruman’ın diğer birlikleri gibi mağlup edildi. (3 Mart’ın gecesinde)

Warglar, kurt türleri arasında en şeytani olanlarıdır. Konuşma yeteneğine sahiptirler ve kendilerine has bir dilleri vardır. Aşağıdaki olay bu olguyu kanıtlar nitelikte:
… ağaçların dibine de muhafızlar diktiler ve diğerleri (sanki yüzlerce kurt vardı) açıklığın ortasına gidip koca bir çember halinde oturdular; çemberin ortasında büyük ve gri bir kurt vardı. Onlara wargların feci lisanında hitap etti. Gandalf bu dili anlıyordu. Bilbo anlamasa da kulaklarına korkunç geliyordu; tüm konuştukları zalimce ve haince şeylermiş gibi, öyleydi zaten…
… ağacın altından dev çam kozalakları topladı. Ardından kozalaklardan birini parlak, mavi alevle yaktı ve kurtların arasına gönderdi. Kozalak kurtlardan birine isabet etti ve kabarık postu anında tutuşan hayvan korkunç çığlıklar sağa sola sıçramaya başladı…
2941 yılında Ork birlikleri ile birlikte bir köy basmayı planlayan Warglar, Orklarla buluşacakları yerde kim olduklarını bilmedikleri 14 cüce, bir buçukluk ve bir büyücü ile karşılaştılar. O grup aslında Ulu Goblin’i öldürüp Goblin Mağaralarından kaçmış olan; Smaug’dan hazinesini geri almak için yola çıkan Thorin Meşekalkan ve yoldaşlarıydı. Bilmeden goblinlerin peşlerinde olduğu kaçakları yakaladılar ve orada sıkıştırdılar onları. Bilbo ve diğerleri Warglar ağaçlara tırmanamadığı için ağaca tırmandılar. Gandalf son çare olarak çıktığı ağaçtaki kozalakları birer alev topuna çevirip kurtlara fırlatmakta buldu. Bu fikri bir çok Warg'ın ölmesini sağladı ama tükenmiyorlardı. En sonunda Gandalf, öleceğini bile bile ağacın altındaki Wargların üzerine atlayacaktı ki; o bölgeyi sürekli gözleyen kartallar son anda onları kurtarmışlardı.

Warglar öfkeden deliye dönmüşlerdi ve intikam almak için yanıp tutuşuyorlardı. Orklarla beraber toplandılar ve büyük bir ordu halinde doğuya, Yalnız Dağ’a doğru hareket ettiler. Büyük bir savaş oldu ve bu savaşa Beş Ordular Savaşı adı verildi. Kurtlar ve Orklar; Dain’in cüceleri, Orman Elfleri ve orada yaşayan Göl İnsanları ile mücadele ettiler. Lakin bu saldırıları başarılı olamadı ve büyük bir yenilgiye uğradılar. 
Sonrasında hala o civarda bulunan bütün Orklar ve Warglar kaçtılar. Bunun üzerine Beorn büyük şenlikler düzenledi.

3019 yılının Ocak ayında Puslu Dağlar’dan geçmekte olan Yüzük Kardeşliği’ne saldırdılar. Yüzük Kardeşliği ile mücadeleye girdiler. Gandalf etraflarında bir ateş çemberi oluşturdu ve Legolas onları yanan oklarıyla avladı. Wargların vücutlarından çıkan ateşle bütün gece aydınlandı.

Sonraki günlerde Yüzük Kardeşliği Warglardan kurtulmak için Moria Madenleri’ne girdiler. Lakin orada onlardan daha kudretli bir iblisle karşılaşacaklardı. Bu olaydan sonra ise Wargların herhangi bir savaşa katıldıklarına dair bir belge yoktur. 


Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder