Translate

Finarfin Kimdir?

Yazar: Savaş Arabacı Tarih: 23:24 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap





Finarfin, Ağaçların Çağının 1230. yılında dünyaya geldi. Yüce Noldor Kralı Finwë'nin ve Vanyar'dan İndis'in en küçük çocuğuydu. 3 erkek kardeşi(üvey kardeşi Fëanor, Fingolfin ve Írimë), 1 de kız kardeşi vardı. Vanyar kökenlerinden ötürü saçları altın rengindeydi. Kardeşleri arasında en dürüst ve en bilgenin kendisi olduğu söylenirdi. Aralarındaki tartışmalardan uzak dursa da Fëanor tarafından sevilmezdi çünkü Fëanor babasının ikinci evliliğini onaylamıyordu.

Ağaçlarının Çağının 1280. yılında Finarfin, Valinor'daki Teleri'lerin kralı Olwë'nin kızı Eärwen ile evlendi. Ve bu evlilikten 4 çocuğu oldu; Finrod, Angrod, Aegnor ve Galadriel. Anne tarafından gelen Vanyarların altın saç mirasından çocukları da etkilendi.

Melkor'un Ağaçları yok etmesi, babası Finwë'nin katledilmesinin ve üvey abisi Fëanor'un yaptığı Silmarillerin çalınmasının ardından yine üvey abisi Fëanor'un Tirion şehrinde kendi ırklarına(Noldor) müthiş bir hitabet yeteneğiyle yaptığı konuşmanın ardından onun peşinden Orta Dünya'ya gitmeye karar verdi. 

Orta Dünya'ya gitmek üzere yola çıkan Noldor gruplar halinde ilerliyordu ve son grupta Fingolfin ve Finarfin vardı. İlk Akraba Kıyımı gerçekleşirken onlar daha geriden geliyorlardı. Araman kıyısı boyunca ilerlemeye devam ederken Mandos belirdi ve o meşhur Noldor'un Hükmü ya da Kuzeyin Kehaneti olarak bilinen kehaneti duyurdu. Söylenenlerin pek çoğu, Noldor’un başlarına gelene dek anlamadıkları acıları, karanlık bir dille haber veriyordu; ne kalabilecek, ne Valar’ın affını yahut hükmünü isteyebileceklerdi, anladıkları kadarıyla lanet buydu.

metin ayracı
"Sayısız gözyaşı dökeceksiniz. Valar, Valinor'u size karşı kapatacak ve sizi dışarıda bırakacak, böylece ağıtınızın yankısı bile dağları aşamayacak. Valar'ın gazabı Batı'dan Doğu'nun en ucuna dek Feanor Hanedanı üzerine yayılacak, onları izleyenlerinde üzerine yayılacak. Yeminleri onları sürükleyecek, onlara ihanet edecek. İyi başlayan herşey kötü bitecek; Akrabanın akrabaya ihanetiyle, ihanete uğrama korkusu doğacak. Onlar sonsuza dek mahrum edilenler olacak.
"Siz haksız bir şekilde akrabalarınızın kanını döktünüz, Aman topraklarını lekelediniz. Kana karşı kan vereceksiniz ve Aman'ın ötesinde Ölüm'ün gölgesinde yaşaycaksınız. Bunun için Eru sizin Ea'da ölmemenize karar verdi; ve hiçbir hastalık sizi ele geçiremeyecek ama katledilebilirsiniz ve katledileceksiniz: silahla, işkenceyle ve kederle; sonra yurtsuz ruhlarınız Mandos'a gelecek. Orada bedenlerinizi özleyerek bekleyeceksiniz ve katlettikleriniz gelip sizin için yalvarırlarsa biraz merhamet bulabileceksiniz. Orta Dünya'da kalıp Mandos'a dönmeyenler, büyük bir yük taşıyormuşçasına bitkinleşecekler, gittikçe solacaklar ve arkalarından gelecek daha genç ırkın önünde pişmanlık gölgeleri olacaklar. Valar konuştu." 
metin ayracı

Kehanetten ötürü dehşete düşen ve zaten Alqualondë'de karısının akrabalarına yapılan katliamdan ötürü geri dönmeyi düşünen Finarfin, oğulları ve halkının ufak bir kısmı ile beraber Valinor'a geri dönerek Valinor'da yaşamaya devam eden Noldor'un Yüksek Kralı oldu. Uzun bir süre Valinor'da kalan Finarfin, İlk Çağın sonunda gerçekleşen Öfke Savaşı'nda Valar ile birlikte Orta Dünya'ya geldi. Finwë'nin en dürüst ve en bilge çocuğu Finarfin, muhtemelen hala Ölümsüz Topraklarda yaşayan Noldor'un Kralıdır.




Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder