Translate

Yüzüğün Yok Edilişinden Sonra Ne Oldu?

Yazar: Savaş Arabacı Tarih: 18:47 Kategori: , Yorum: Yorum Yap

Aragorn(Elessar), Yüzük Savaşlarından sonra Arwen ile evlendi ve 1 erkek 2 kız çocuğu oldu. Ölümü, 4. Çağın 120. yılında geldi o zamana kadar Arnor ve Gondor'u büyük bir başarıyla idare etti.
Büyücü Gandalf, 3021 yılında Orta Dünyayı terk etti.
Elf Legolas, Yüzük Savaşlarından sonra Ithilien'de bir Elf kolonisi kurdu ve oradan ayrılana kadar oraya liderlik etti. Aragorn'un ölümünden sonra ise Orta Dünya'dan ayrıldı.
Cüce Gimli, Yüzük Savaşlarının ardından Miğfer Dibindeki Parıldayan Mağaraların(Glittering Caves) lordu oldu ve Aragorn'un ölümünün ardından Legolas ile birlikte Orta Dünya'dan ayrıldı.
Hobbit Frodo, Yüzük Savaşlarının ardından Gandalf ve Elflerle birlikte Orta Dünya'yı terketti
Hobbit Sam, Yüzük Savaşlarından sonra Shire'da Gülpamuk ile evlendi ve çocukları ile mutlu bir şekilde yaşadı.
Hobbit Pippin, Shire'daki Bywater savaşında dövüştü.Hayatının kalanını geçirmek üzere Merry ile Gondor'a gitti ve ölünce Aragorn'un da gömülü olduğu Kral Mezarlığına gömüldü.
Hobbit Merry, Shire'daki Bywater savaşında dövüştü. Estella Bolger ile evlenerek babasından Brandybuck bölgesinin yöneticiliğini devraldı.Daha sonra hayatının kalanını geçirmek üzere Rohan'a gitti ve sonrasında Aragorn'un da gömülü olduğu Kral Mezarlığına gömüldü.
Faramir, Eowyn ile evlendi ve Ithillienin lordu, Gondor'un ise Kral vekili(Vekilharç) oldu.
Rohan Beyi Eomer, Dol Amroth Prensesi Lothiriel ile evlendi ve Elfwine adında bir oğlu oldu. Rohanı çok iyi yönetti ve getirdiği bolluk ile barış nedeniyle ona Eadig, yani kutsanmış denildi.
Yüzük Savaşlarından sonra Elflerin çoğu Orta Dünyadan ayrıldı. Arnor Krallığı yeniden kuruldu ve Gondor ile birleşerek eski güçlü krallık, Birleştirilmiş Krallık adıyla yeniden canlandırıldı.
Orta Dünyadaki son Elflerde Ölümsüz Topraklar'a gidince, Ölümsüz Topraklar göğe yükseldi ve Orta Dünya ile tüm bağlantısı kesildi böylece dünya şimdiki halini aldı.
Sam'in söylediği gibi olaylar hakkında şarkılar yapıldı ancak Shire'da dünyadan bir haber yaşayan Hobbitler Yüzük Savaşlarından habersiz kaldı.
Tüm Nazguller yok oldu ve Mordor'a bir daha kimse gitmedi.
Harad ile Gondor arasında küçük savaşlar yaşandı ancak bunların hepsini Gondor kazandı.
Kadın Entler kaybolduğu için Entler(Kadın Entler ve Entler hakkındaki yazımız için tıklayınız!) 4. çağın sonlarına doğru yok oldular.
Orklar küçük gruplar halinde yok edildiler ve bunların yaydığı kötülük Orta Dünya'dan arındırıldı.
Ve Orta Dünya Melkor'un başlattığı ve Sauron'un devam ettirdiği kötülükten sonsuza kadar(yoksa?) kurtuldu.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder