Translate

Neden Kartallara Binip Gitmediler?

Yazar: Savaş Arabacı Tarih: 17:34 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
gandalf ve gwaihir


Neden Kartallara Binip Gitmediler?

Yüzüklerin Efendisi filminde en çok konuşulan, tartışılan konulardan birisi de şu kartallardır.
Yüzüğü yok etmek için neden o kadar çok uğraştılar? Kartallara binip atsalardı ya?
Bu sorular çoğumuzun aklına gelmiştir galiba.
İşte bu teoriyi çürütecek diğer teoriler.

1) Yüzüğün İradesi

Biliyorsunuz ki, yüzüğün kendi iradesi var. Boromir'i, Frodo'yu, Bilbo'yu, Saruman'ı, İsildur ve hatta Aragorn'u bile etkilemiştir.
Dolayısıyla yüzüğün kartalları ve kartal kralı Gwaihir'i de etkisi alma ihtimali var. Gandalf'a göre bu göze alınamayacak bir tehlikedir. Bundan dolayı Gandalf, kardeşliğin gizli kalmasını tercih etmiştir. Hatta kardeşliğin kendisinden bile şüphelenmiştir.

2) Büyük ve kapaksız bir göz

Sizce bu göz(Sauron) o kadar kartalı görmez mi? Kartallara atacağı bir bakış korkuya neden olur büyük ihtimalle kartallar kaçar. Ki korkuya neden olmasa bile nazguller saldırıya geçer. Hadi o da olmadı o kadar ışık altında bir yere çakılır kartallar.

3) Fellbeastler ve Nazguller

Ve kartalların en büyük avantajını yok eden bir unsur. Uçan tayflar. Yani fellbeaste binen nazguller. Her ne kadar kartallar daha da çevik olsa yüzüğü bu tayfların yanından geçirme ihtimali yok.

4) Okçular

İlk olarak hedefimiz Mount Doom (Hüküm Dağı)
Kartallara bindik ve tüm bu etkenlerden kurtulduk. Fakat önümüze Ork okçular çıktı. Yukarıdan uçtuk ve Orklardan kurtulduk.
Ama Hüküm Dağı'na geldiğimizde kartallar ve tabii kartala binenlerde ısıdan etkilenecek. Dağa yüzüğü atabilecek kadar yaklaşamayacaklar. Sonunda dağın uzak tarafından alçalmak zorunda kalacaklar ve Ork okçuların menziline girecekler.

Tüm bu ihtimallerden kaçınılsa bile Frodo Hüküm Dağı'na girdiğinde yüzüğün iradesine kapılacak. Bu da demek oluyor ki bu süreçte en önemli karakter yine Gollum. (yaşa!)

Sonuç olarak, her şey o kadim şarkının bir eseri. 



Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder