Translate

Legolas Kimdir?

Yazar: Savaş Arabacı Tarih: 17:48 Kategori: , , , , Yorum: Yorum Yap
Legolas Greenleaf

Legolas Yeşilyaprak


Legolas Yeşilyaprak, Kuyutorman Elfleri'nin prensiydi.
Dedesi Oropher, Son İttifak Savaşı’nda Gil-Galad ile birlikte savaşmış ve ölmüştür. Babası Thranduil, Elf kralıdır. Bilbo’yla birlikte macera için gezen 13 cüceyi Yalnız Dağ’da yakalamıştır. Gimli bu olayı hiç unutmamıştır.

Kayıtlar, Legolas’ın dış görünümüyle ilgili iki şey söyler: Yeşil gözlü ve kahverengi saçlı, diğer bir yandan filmde de gördüğümüz üzere sari saçlı, mavi gözlü. Legolas 183 cm uzunluğundadır. Hiç şüphe yoktur ki Orta Dünya’daki en iyi okçulardan biridir, el çabukluğu ve nişancılığıyla Yüzük Kardeşliği’ne çok katkıda bulunmuştur. 

Legolas’ın Ayrıkvadi’ye Kuyutorman’ın Silvan Elfleri unvanıyla görevli olarak gelmeden önce neler yaptığı ayrıntılı olarak bilinmemektedir. Bu zamana kadar bir prens olarak sınırlarını korumakla geçirmiş, yeteneklerini bir çok Ork öldürerek geliştirmiştir ve Büyük Orman’dan hiç bir zaman ayrılmamıştır. Tâ ki Yüzük Kardeşliği onu Lothlorien’e getirene kadar. Burada ilk kez Legolas Lothlorien’i gördü. Bu donemde Lothlorien, Galadriel ve Celeborn tarafından yönetilmekteydi. Burada kendisine hediye olarak Galadhrim Yayı verilmiştir. . Son savaş sırasında daha önce giden halkı gibi o da kardeşlikten Gimli’yle beraber Gri Limanlar’dan Ölümsüz Topraklara gitmiştir. 

Legolas'ın Yayı

Legolas, Galadhrim yayından önce, karaağaçtan yapılma bir Mirkwood yayı kullanıyordu. Yay tek bir Kuyutorman ağacından oyularak tek parça yapılıyordu. Stili Numenor tarzıydı. Orta kısmı ve uçları altındandı. Legolas genelde üçlü ok atma üzerine çalışırdı ama tek okla da isabetli olarak yaklaşık 210 metre atış yapabiliyordu.

Legolas Yayı

(Lorien)
 Legolas’ın Lothlorien’de hediye edilen Lorien yayı tam bir ustalık işidir. Yay, Mallorn Ağacı’ndan oyularak yapılmıştır. Yaprak ve asma yaprağıyla sarılıymış gibi bir görünüm vermektedir. Yay 1 m açılabilmektedir ve yaklaşık 380 m isabetli ok atabilmektedir. Bu gücün nedeni, yayın Galadriel’in saçından yapılmış ve ağacının çok kaliteli ve esnek olmasıdır. Oklar altın yeşili rengindedir ve Kuyutorman oklarından daha incedir.

Legolas


Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder