Translate

Arkentaşı - Arkenstone Nedir?

Yazar: Savaş Arabacı Tarih: 17:53 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap


Thorin Meşekalkan tarafından aranan olağandışı şekilde büyük beyaz bir cevherdi Arkenstone. Ya da cücelerin ona verdiği isimle Dağın Kalbi. Thorin Meşekalkan, şöyle tanımladı "Bin fasetayla bir küreyi beğen; O, alev ışığında gümüş gibi parladı, güneşte su gibi, yıldızların altında kar gibi, ayın üzerinde yağmur gibidir." Yalnız Dağ Erebor'un altında Thorin'in atası Thráin tarafından keşfedildi ve cüceler tarafından şekil verilerek birçok parlama rengini hafif yansıtan ve onun kendi iç ışığıyla ışıldayan cevher yapıldı. Daha sonra Arkenstone, Durin'in halkının aile yadigarı oldu ama ejderha Smaug cücelerden dağı ele geçirdiği zaman (Üçüncü Çağ yıl 2770'te) kayboldu.

Thorin, 2941'de Smaug'dan Yalnız Dağ'ı geri almaya başladığı zaman Arkentaşı, geri almak için onun en arzuladığı hazineydi. Ama kuvvetler Smaug'un inine girdiği zaman Bilbo Baggins Arkentaşı'nı gördü ve Thorin'in ona ne kadar değer biçtiğini öğrenmiş olmak için herhangi birisine söylemeden onu cebine koydu. 

Thorin onu kendi için talep ettiğini ve onu alan herhangi birisini cezalandıracağını söylediği Arkentaşı'nı aramalarını birliğine söyledi. Sakin Bilbo hiçbir şey demedi; çünkü o, Arkentaşı ile ilgili karmaşık bir plan düşünmüştü. Bu zamana kadar Bard ve Dale insanları, ve Kral Thranduil ve Kuyutorman Elfleri, Ejderha hazinesinde bir pay aramaya Yalnız Dağ'a gelmişti. Onlar ordularıyla kapıların dışında kampta yaşarken Thorin, herhangi bir hazineyi bölüşmeyi veya onların taleplerini dinlemeyi reddetti. 

Bilbo, Bard tarafından yapılan taleplerin makul olduğunu düşündü. Bir muharebeyi engellemeyi ve meseleyi bitirmeyi umuyordu. Böylece o, evine gidebilirdi. Bilbo gizlice, Bard'a Arkentaşı'nı götürdü.


Ve böylece o, Thorin'le görüşmek için onu kullanabilirdi. Thorin onu ortada gördüğü zaman öfkelendi ve Bilbo’ya gitmesi için emretti. Thorin, Bard'a gümüş ve altın stoğunun ondörtte birini Arkentaşı için ödemeyi kabul etti ama o onun erkek akrabası Dain ve onun ordusu tarafından geri alınabileceğini düşündü ve ona ödemedi. Cüceler davranamadan Bolg tarafından yönetilen Goblinler ve Warglar'dan bir ordu geldi ve Cüceler, Elfler ve Dale İnsanları, Beş Ordular Muharebesi'nde onları yenmek için kuvvetlere katılmak zorunda kaldılar.

Thorin, öldürüldü Orcrist ve Arkentaşı, Erebor'un derinine gömüldüğü zaman Thorin'in göğsüne yerleştirildi. Ondan sonra Arkentaşı'nın, parlak bir şekilde parlayacak olduğu söylenir, her ne zaman Erebor, bir saldırıya uğramak üzere idiyse onun bir baskın ile alınamadığı gibi Yalnız Dağ'da cücelerin meskenini koruduğu söylenir.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder